pondelok 7. októbra 2013

Zdravie z repy...


Ahojte,

dnes bude príspevok o jednom zdravom nápoji. Nie je to ten najlepší nápoj, aký ste pili. To určite nie. Ale je to vitamínová bomba v tomto prichádzajúcom ročnom období. Ak chceme prekonať jeseň v pohode a zdraví, jeden pohár tohto džúsu každý deň dokáže urobiť zázraky.

Takže ako je z názvu príspevku už určite jasné, je to džús z červenej repy. Ak máte domácu repu, bod pre vás :) ak nie, postačí aj z obchodu.

Elixír z červenej repy

Na prípravu tohoto džúsu potrebujeme :

  • 1 ks stredne veľkej červenej repy
  • 1 ks jablko
  • 1/2 citrón
  • 1 l studenej vody
Repu a jablko nakrájame na kúsky, dáme do mixéra a vytlačíme šťavu z citróna. Pridáme cca 300 ml vody, rozmixujeme. Vylejeme do fľaše a doplníme zvyškom vody. Komu sa zdá byť šťava hustá, môže si dať vody aj viac. Mne dnes vyšli 2 fľaše, približne 1,5 l šťavy. Piť sa má nalačno, približne 2-3 dcl šťavy.




Táto šťava je veľmi vhodná na očistenie organizmu, pomáha pri tráviacich problémoch a tiež pri opuchoch končatín. Pomáha ku kráse a je veľkou bojovníčkou proti rakovine.

A ku takému zdravému nápoju patrí aj zdravý obed :)
Dobre... nie je úplne najzdravší ... :) ale bol veľmi chutný. Zeleninový šalát s horčicovým dresingom a opečený kúsky údeného lahôdkového mäska.


A šťavička vo fľaši. Najlepšie chutí riadne vychladená.



Tak na zdravie... a to doslova.

Pekný deň praje vaša Dominika





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára